Dynamisk udstillingsdesign og identitet.

Dynamisk udstillings design og identitet.

Design til forundring.

Hvad er kunstens rolle?
Jo, man kan sige, at den skal nedbryde grænser og prikke til vores nysgerrighed, idet den kan varieres, opløses og sættes  sammen igen på nye måder.

Courtesy Mark Dion and Galerie In Situ – Fabienne Leclerc. Fra Udstillingen Wunderkammer 2 – Mirabilia – Mark Dion, Esbjerg Kunstmuseum.

Hvorfor fortæller jeg dig det?

Fordi vi (naturligvis) tog udgangspunkt i kunsten og Esbjerg kunstmuseums vision for udstillingen, da vi udviklede den grafiske identitet, der brander museets Wunderkammer-udstillinger.

Visionen for og ideen til Wunderkammer indbragte Esbjerg Kunstmuseum Bikubenfondens udstillingspris Vision, der tildeles for at skabe rum for nytænkning af udstillinger med kunsten i centrum. Dermed fik museet penge til at udvikle udstillingerne.

Logo og design elementer fra udstillingen Wunderkammer 1 – Flydende Form – Tomas Bohr, Esbjerg Kunstmuseum.

Et prik til nysgerrigheden.

Nytænkningen resulterede altså i udstillingsrækken Wunderkammer, der giver et prik til nysgerrigheden. Udstillingerne løber over 3 år og har hver deres tema med afsæt i fysikken, kunsten og biologien i vores daglige liv.

Vi udviklede en fælles grafisk visuel identitet for alle tre udstillinger. Identiteten skal være så fleksibel, at den kan tilpasses alle tre temaer.

Vi har researchet det grafiske sprog i det historiske Wunderkammer for bevidst at undgå et tilbageskuende og romantisk formsprog. Med typografien som det bærende element har vi udviklet et dynamisk identitets-system, som både er genkendeligt og nyt på samme tid.

Elementer

Udvikling af grafisk arbejde
Udstillingsidentitet
Design af logo
Design af typografiske stil
Kataloger, bannere, plakater og diverse merchandise. 

CREDITS

Kunde: Esbjerg Kunstmuseum / Kurator: Inge Merete Kjeldgaard, direktør, Esbjerg Kunstmuseum og Christiane Finsen, museumsinspektør, Esbjerg Kunstmuseum. / Art direction og design: Eckardt ApS og Anne Lotte Grønbæk Design / Tryk: Sangill Grafisk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Error: Contact form not found.